به دل جـــــاده بزن ما هــواتو داریم!
درخواست تلفنی امداد خودرو
با امداتکار به دل جـــاده بزن! 021-92001950
چراغ هشدار روغن موتور نشانگر مهم در پیشگیری از آسیب
چراغ هشدار روغن موتور نشانه چیست؟ چراغ هشدار روغن موتور یکی از مهم‌ترین نشانگرهای خودرو است که روشن شدن آن می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و باید به آن توجه ویژه‌ای شود. این چراغ که معمولاً به شکل قوری روغن طراحی شده است، هشداری جدی برای راننده محسوب می‌شود و نباید آن را نادیده گرفت. […]

چراغ هشدار روغن موتور نشانه چیست؟

چراغ هشدار روغن موتور یکی از مهم‌ترین نشانگرهای خودرو است که روشن شدن آن می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و باید به آن توجه ویژه‌ای شود. این چراغ که معمولاً به شکل قوری روغن طراحی شده است، هشداری جدی برای راننده محسوب می‌شود و نباید آن را نادیده گرفت. روشن شدن چراغ هشدار روغن موتور نشان‌دهنده‌ی وجود مشکل در سیستم روانکاری موتور می‌باشد که در صورت بی‌توجهی، ممکن است منجر به خسارات جبران‌ناپذیری برای موتور خودرو شود. در این مقاله به بررسی اهمیت این چراغ، دلایل روشن شدن آن و راهکارهای رفع مشکل می‌پردازیم. با امداتکار همراه باشید.

اهمیت چراغ هشدار روغن موتور

روغن موتور نقش حیاتی در عملکرد صحیح خودرو دارد. این روغن وظایفی مانند روانکاری قطعات متحرک، کاهش اصطکاک، خنک‌کاری و پاک‌سازی موتور از آلودگی‌ها را بر عهده دارد. کاهش یا از بین رفتن روغن در سیستم، می‌تواند باعث آسیب جدی به قطعات داخلی موتور شود.

دلایل روشن شدن چراغ هشدار روغن موتور

کاهش سطح روغن موتور یکی از شایع‌ترین دلایل روشن شدن چراغ روغن است. این کاهش می‌تواند به دلیل مصرف عادی روغن در طول زمان، نشتی از قسمت‌های مختلف موتور، یا سوختن غیرعادی روغن اتفاق بیفتد. در خودروهای قدیمی‌تر یا موتورهایی که کارکرد بالایی دارند، مصرف روغن معمولاً بیشتر است و باید با دقت بیشتری کنترل شود.

افت فشار روغن موتور نیز می‌تواند باعث روشن شدن چراغ هشدار روغن موتور شود. فشار روغن برای رساندن روغن به تمام قسمت‌های موتور ضروری است و کاهش آن می‌تواند به آسیب‌های جدی منجر شود. خرابی پمپ روغن، گرفتگی مسیرهای روغن، یا رقیق شدن بیش از حد روغن می‌تواند باعث افت فشار روغن شود. در این شرایط، ادامه حرکت می‌تواند به آسیب‌های جبران‌ناپذیر موتور منجر شود.

خرابی سنسور فشار روغن دلیل دیگری برای روشن شدن چراغ هشدار روغن موتور است. این سنسور وظیفه اندازه‌گیری و گزارش فشار روغن به واحد کنترل موتور را بر عهده دارد. گاهی اوقات خود سنسور دچار مشکل می‌شود و سیگنال نادرستی ارسال می‌کند که باعث روشن شدن چراغ هشدار می‌شود. در این موارد، تعویض سنسور معمولاً مشکل را برطرف می‌کند.

کیفیت نامناسب روغن موتور یا استفاده از روغن با گرانروی نامناسب نیز می‌تواند باعث روشن شدن چراغ روغن شود. روغن موتور با گذشت زمان خواص خود را از دست می‌دهد و نمی‌تواند فشار کافی را در سیستم روغن‌کاری ایجاد کند. همچنین، استفاده از روغن با گرانروی نامناسب برای شرایط آب و هوایی یا نوع موتور می‌تواند باعث مشکلات مشابهی شود.

گرفتگی فیلتر روغن نیز می‌تواند یکی از علل روشن شدن چراغ هشدار روغن موتور باشد. فیلتر روغن وظیفه جداسازی ذرات آلاینده از روغن موتور را بر عهده دارد. با گذشت زمان، این فیلتر با ذرات آلاینده پر می‌شود و می‌تواند جریان روغن را محدود کند که نتیجه آن کاهش فشار روغن و روشن شدن چراغ هشدار است.

  • خرابی پمپ روغن، نشتی از اورینگ‌ها و یا فرسودگی یاتاقان و استفاده از روغن سوخته، آلوده و یا روغنی که با سوخت رقیق شده باشد و حتی روغن اکسید شده هم می‌توانند از دلایل روشن شدن چراغ هشدار روغن موتور باشند.

امداد فوری خودرو

با ثبت درخواست آنلاین در سریع‌ترین زمان امدادگر به شما می‌رسد!

 

اقدامات لازم در زمان روشن شدن چراغ هشدار روغن

در صورت روشن شدن چراغ هشدار روغن موتور در حین رانندگی، توصیه می‌شود در اولین فرصت ممکن خودرو را در محل امنی متوقف کرده و موتور را خاموش کنید. ادامه رانندگی با چراغ روغن روشن می‌تواند به آسیب‌های جدی و گران‌قیمت موتور منجر شود. بررسی سطح روغن با گیج روغن و مشاهده وجود نشتی‌های احتمالی، اولین اقدامات ضروری هستند. پس از آن با امدادگر برای برطرف کردن این مشکل تماس بگیرید.مکانیک سیار امداتکار همیشه آماده یاری رسانی به شماست.

نادیده گرفتن این علامت هشدار می‌تواند عواقبی را بهمراه داشته باشد. جدا از هزینه‌های بالای تعمیرات سنگین، قطعات خودرو دچار سایش شدید شده و موتور خودرو نیز به مرحله جوش آوردن و گیرپاژ می‌رسد. در صورت بروز مشکل و نیاز به یدک کش خودرو شبانه روزی با ما تماس بگیرید.

 

پیشگیری‌های لازم

پیشگیری بهترین راه برای جلوگیری از مشکلات سیستم روغن‌کاری است. تعویض منظم روغن و فیلتر روغن ، استفاده از روغن با کیفیت و مناسب برای خودرو، و بررسی دوره‌ای سطح روغن می‌تواند از بروز مشکلات جدی جلوگیری کند. همچنین توجه به صداهای غیرعادی موتور و عملکرد نامناسب آن می‌تواند نشانه‌های اولیه مشکلات سیستم روغن‌کاری را آشکار کند.

در نظر داشته باشید که روشن شدن چراغ هشدار روغن موتور نشانه دهنده خطری جدی است و باید از ادامه رانندگی با این چراغ هشدار بپرهیزید.
حتما از متخصصین در زمینه خودرو بخواهید که فوراً خودروی شما را بررسی کنند زیرا که همیشه هزینه پیشگیری کمتر از تعمیر است. شما می‌توانید هزینه‌ امداد خودرو خود را در صفحه امداتکار مشاهده کنید.
ثبت سوابق سرویس برای تعویض روغن نیز بطور ویژه‌ای اهمیت دارد.

ثبت دیدگاهcomment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند*

مقالات مشابه